Ervaring

Onze ervaring bij aankoop van een Motorhome, tevredenheid dealer:

 

Vooraleer wij zelf onze eerst Mobilhome kochten hebben we eerst gehuurd.

 

Onze eerste Camper hebben we gekocht in 2000 bij Urbano te Oostende. Daar hebben wij een Mobilvetta gekocht op Iveco chassis. Van deze Zwerfauto zijn we heel tevreden geweest. Van Urbano zelf waren we tevreden over de prijs maar niet over de manier waarop de opties die wij bij gevraagd hadden gemonteerd zijn geweest. Van Oostende naar huis was de TV reeds los getrild, het scherm van de achteruitrijcamera was niet richting bestuurder gemonteerd maar richting van iemand die door het venster keek van de bestuurder, de kabel van de achteruitrijcamera was achter de bijzit door het dak geboord en liep op het dak tot aan de camera…

We hadden hiervoor ook een Scooter rek gekocht wat in de constructie van de trekhaak paste, dit was evenwel niet verhoogd en door de reeds lange overbouw kwam dit veel te laag en te ver, we hebben dit nooit kunnen gebruiken.

Urbano beloofde ons ook direct huurders voor de Camper, maar tot op de dag van vandaag moet de eerste nog komen…

 

Bij de aankoop van onze tweede Motorhome in 2004 hadden we ons al een beetje beter geïnformeerd en zijn we terecht gekomen bij Alpha Motorhomes te Temse. Daar hebben we een correcte prijs betaald voor de Motorhome welke uitgerust was met heel veel opties. Alle opties waren bij Alpha Motorhomes geplaatst zoals het hoorde, niets op aan te merken. De verkoper daar had ons ook beloofd huurders door te sturen en die heeft dat ook effectief gedaan. Van Alpha Motorhomes te Temse zijn we zo tevreden dat we daar ondertussen reeds meerdere Zwerfauto’s gekocht hebben. Iedereen is daar altijd heel vriendelijk en behulpzaam, de service is daar zeer goed en dat heb je ook nodig als je verhuring van Mobilhomes doet.

 

In 2011 besloten we een Concorde te kopen en uiteraard gingen we hiervoor ook terug naar Alpha Motorhomes. Wat ze toen in stock hadden staan was niet 100% onze zin en we wilden hem nog in 2011. Door de wachttijd die er was bij Concorde Campers zou het niet meer lukken om hem nog te hebben in 2011. We zijn dan eens het internet gaan overlopen en zo kwamen we terecht bij Hans Deckers Recreatie in Nederland (Spaubeek), die is Officieel Concorde Camper Dealer voor Nederland. Bij toeval had die het model van Concorde Motorhomes staan welke wij wilden, nog geen maand oud en 5000 Km op de teller. Bij de onderhandeling over de aankoop van de Zwerfauto met Deckers Hans zelf was die zeer vriendelijkheid en gedienstig, die straalde vertrouwen uit. De verkoop was dan ook vrij snel rond en een leveringsdatum werd afgesproken.

Met veel tegenzin heeft die de Concorde Camper geleverd op de voorziene datum maar met kopie van de documenten omdat het geld nog niet op zijn rekening stond maar hij had wel reeds een bevestiging van ING in België dat het overgeschreven was. Normale werking is dat je als koper van de Dealer documenten krijgt van de bank welke moeten afgetekend worden door de koper en dan schrijft de bank het geld over. Bij Alpha Motorhomes in Temse nog nooit problemen over gehad. Hans Deckers had hier blijkbaar geen vertrouwen in, dit is een karakteristiek van mensen die zelf niet te vertrouwen zijn…

Ons eerste weekend na 200 Km begonnen de problemen reeds, plotseling ging het alarm van de hydraulische stempels af, er was een leiding los gesprongen.

Ook was er een Vrachtwagen Navigatie gemonteerd op aanraden van Hans Deckers Concorde van het merk Zenec omdat die volgens hem beter was dan die van Pioneer. Bleek er geen Vrachtwagen navigatie in te zitten maar een gewone auto navigatie.

Afspraak werd gemaakt na dit weekend voor herstelling. Alle hydraulische leidingen bleken slecht geperst te zijn door hen (hadden hier blijkbaar nog geen ervaring met) en dus werden alle leidingen ter hoogte van de stempels opnieuw gedaan. De navigatie is dan ook vervangen door de juiste en enkele andere kleine probleempjes werden opgelost.

Wanneer we de Zwerfauto dan terug opgehaald hebben merkten we dat de Zenec ZE-NC620D Camper navigatie ook op niets trok, vervormde langs de boxen en de radio ontvangst was zo goed als nihil. De Zenec is een toestel dat op niets trekt, service van Zenec is even slecht. Ik heb Zenec aangeschreven om te vragen als de slechte werking van dit toestel normaal was en in eerste instantie heb ik hierop geen antwoord gekregen. Later hebben ze mij gecontacteerd van Zenec en zou er iemand van Zenec langskomen om het toestel na te zien maar tot op de dag van vandaag nog niemand gezien. Ondertussen heb ik dat toestel reeds laten verwijderen door Alpha Motorhomes en dit laten vervangen de een Pioneer Camper Navigatie welke wel goed werkt, die mensen hebben ook kwalitatief hoogstaandere boxen gemonteerd dan de rommel welke gemonteerd was via Hans Deckers Recreatie.

Een maand na aankoop van de Concorde Mobilhome hadden we alweer problemen met de hydraulische leidingen van de stempels, nu was er een leiding los gesprongen ter hoogte van de pomp. Gevolg alles onder de olie in de dubbele bodem en opnieuw afspraak maken bij de Officiële verdeler van Concorde Campers te Nederland in Spaubeek, dus terug een lang ritje om weer iets te laten herstellen wat niet mocht kapot gegaan zijn moest Hans Deckers Recreatie met bekwaam personeel werken. Dit is daar dan ook opnieuw hersteld.

Enkele maanden later is er dan nog eens een afspraak gemaakt om de resterende probleempjes op te lossen welke ook zo goed als van in het begin reeds gemeld waren, ik ga deze hier nu niet allemaal noemen maar het heeft in ieder geval te lang geduurd vooraleer alles in orde was.

Daarna zijn we niet meer bij Hans Deckers Concorde geweest omdat de service daar beneden alles is en ik me niet meer druk wou maken met die man. Bovendien is Alpha Motorhomes in Temse de Officiële verkoper voor Concorde Motorhomes in België en kunnen die ook alles regelen wat onder garantie van Concorde valt, wat die ondertussen ook reeds gedaan hebben voor mij…

In onze Concorde Camper zitten er 2 TV toestellen en een volautomatische satelliet antenne. In 2013 gaat TV-Vlaanderen digitaal en moeten de decoders aangepast worden. Voor toestel van minder als twee jaar oud moet je hiervoor een kleine opleg betalen via Alpha Motorhomes. Wanneer ik naar Alpha Motorhomes ga voor aanpassing van de Decoders stelt men daar vast dat er in mijn Concorde Camper decoders gemonteerd waren die reeds een 6-tal jaar oud was, Hans Deckers Recreatie had hier bijgevolg oude (misschien zelfs tweedehands) rommel in gemonteerd. Bovendien wanneer je via Concorde een satelliet antenne besteld voor 2 TV toestellen monteren ze een antenne met 2 koppen zodat je vooraan via de ene Astra kan kijken en achteraan via de andere Astra. Hans Deckers had hier dus ook alweer een goedkopere versie gemonteerd en een split op de kabel gestoken (wat ook ontvangst verlies geeft) -, wij moeten dus altijd zowel vooraan als achteraan via dezelfde Astra kijken. Voor al deze toebehoren rekent Hans Deckers Concorde wel de officiële Concorde prijzen aan maar hij monteert minderwaardig materiaal. Ik heb Hans Deckers hierover zelfs niet meer willen aanspreken omdat ik met die man (die in mijn ogen een gangster is) niet meer de behoefte had om ermee terug te praten.

In 2013 hadden we problemen met de Mastervolt, in plaats van de batterijen op te laden op 220V trok die de batterijen leeg. Contact opgenomen met Alpha Motorhomes te Temse en die stuurden me door naar de invoerder van Mastervolt om snel geholpen te kunnen worden.

Bij aankomst in dit bedrijf keken ze de Mastervolt na en hebben ze vastgesteld dat de bekabeling naar dit toestel niet zwaar genoeg was voor dit toestel. Het toestel was ook niet zo zwaar als het toestel wat ik gevraagd had bij Hans Deckers Recreatie (dus niet het toestel zoals gevraagd in de bestelbon) en bovendien, het ergst van al, bleek bij nazicht dat het toestel ook reeds 4 jaar oud was terwijl de Mobilhome nog geen 2 jaar oud was. Bijgevolg konden ze dit toestel ook niet herstellen onder garantie. Ik heb daar dan maar betaald voor de herstelling en ook voor montage van de juiste (veilige) bekabeling. Dit was er voor mij echter over en dus heb ik een factuur van de herstellingskosten doorgestuurd naar de “Officiële Concorde verdeler voor Nederland” Hans Deckers Recreatie. Uiteraard wat te verwachten was is hier geen reactie op gekomen, ook niet op het aangetekend schrijven. Nu heb ik dat dossier overgemaakt aan mijn rechtsbijstand welke volledig achter mij staat en die zijn met een advocaat bezig maar tot op heden zijn de advocaten nog aan het onderhandelen maar daar zie ik niet veel goeds in, vermoed dat het een rechtszaak zal worden.

 

Ik hoop dat je als lezer van het voorgaande tot de volgende conclusie zal komen:

Alpha Motorhomes te Temse, verdeler voor Concorde Motorhomes alsook nog vele andere merken kan ik enkel maar aanraden. Hierbij ben ik heel tevreden over zowel de prijzen van de Mobilhomes, de service en dienst na verkoop. Iedereen is daar steeds vriendelijk en zal je altijd proberen helpen.

Hans Deckers Recreatie, verdeler Concorde Campers te Nederland in Spaubeek, tevens zaakvoerder van Hans Deckers Bedrijfswagens kan ik enkel van zeggen dat hij zeer vriendelijk is bij de onderhandelingen over de verkoop maar eens de verkoop afgerond is, hij amper reactie geeft op uw mails, de service zeer slecht is alsook de vakbekwaamheid van zijn personeel (zie mijn probleem met de hydraulische leidingen). Bovendien is hij ook een oplichter (zie oude en minderwaardige toestellen welke hij achteraf monteert aan prijzen van Concorde, voor het goede en juiste materiaal).

Ik zou dus nooit meer kopen bij Hans Deckers Recreatie en zal ook iedereen afraden om daar ooit te kopen. Ik hoop en vermoed dat er meer klachten over hem toekomen bij de fabrikant want die zaak is het NIET WAARDIG om OFFICIEEL CONCORDE CAMPER verdeler te zijn voor NEDERLAND.

 

27/04/2014